• 23 December 2022
  • 817
  • 0

Kadınlar, göğüslerinin küçük ya da büyük olması nedeniyle bazı psikolojik sorunlar yaşayabilir. Bu sebeple tüm dünya genelinde en çok uygulanan estetik operasyonların başında meme estetiği gelir.

 

Meme estetiğini en temel tanımla; memenin formunun olduğu halden daha hoş gözüken bir noktaya taşımak olarak özetleyebiliriz. Müdahale edilecek problem memenin küçüklüğü, sarkıklığı, büyüklüğü yada gelişimsel şekil bozuklukları olabilir. Tüm bu işlemler meme estetiği uygulamalarını oluşturur.

Meme estetiği ameliyatları arasında en çok tercih edilenlerden olan meme büyütme ameliyatları, mevcut meme hacminin meme dokusu altına protez yerleştirilerek olduğundan daha büyük hale getirilmesini sağlar. Meme büyütme ameliyatı esnasında eş zamanlı olarak eğer var ise sarkıklık ve gevşekliğe karşı da meme dokusunun toparlanması yapılabilir.

 

Meme büyütme ameliyatları basitçe 4 temel aşamadan oluşmaktadır. Bu aşamalar aşağıdaki gibi sıralanabilir.

 

  • Meme büyütme ameliyatının ilk aşaması meme protezinin koyulacağı kesiyi seçmektir.
  • Belirlenen kesi kullanılarak meme protezinin koyulacağı cerrahi cep oluşturulur.
  • Hazırlanan cebe en uygun olacak protezi elimizdeki protez benzeri yalancı protezlerle (sizer, ölçümleyici) seçilmelidir.
  • Meme büyütme ameliyatının son aşamasında ise meme protezi cerrahi yöntemle hazırlanan cebe yerleştirilir.

Rutin geçen bir meme büyütme ameliyatı yaklaşık olarak 1,5 – 2 saat sürmektedir. Meme büyütme  ameliyatları genel anestezi altında uygulanır. Meme ameliyatı sonrası ertesi gün evinize döndüğünüzde 1-2 gün dinlenmeniz yeterli olacaktır. Bu süreçte ağır bir kol hareketi gerektirmeyen masa başı işlerde çalışıyor iseniz üçüncü günden itibaren çalışma hayatınıza geri dönebilirsiniz. Daha fazla bilgi ve randevu için iletişime geçiniz.

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *